ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародну Букерівську премію отримав болгарський письменник Георгі Господинов

24.05.2023, 10:00
Фото – thebookerprizes.com
Фото – thebookerprizes.com

Болгарський письменник Георгі Господинов і перекладачка Анджела Родель отримали міжнародну Букерівську премію за роман “Прихисток часу” (Time Shelter), повідомляє Радіо Свобода.

Книжка обійшла п’ятьох інших фіналістів. Французько-марокканська письменниця Лейла Слімані, яка очолювала журі, сказала, що це “блискучий роман, сповнений іронії та меланхолії”.

“Це глибока робота, яка стосується дуже сучасного питання: що відбувається з нами, коли наші спогади зникають”, – сказала вона.

Міжнародну Букерівську премію вручають із 2005 року авторам, твори яких були перекладені англійською мовою і опубліковані в Сполученому Королівстві та Ірландії. До 2015 року переможців оголошували один раз на два роки, потім – щороку.

Премія в розмірі 50 тис. фунтів стерлінгів ($62 тис.) розподіляється порівну між автором і перекладачем.

Прозаїка і поета Георгі Господинова вважають найбільш визнаним у світі сучасним болгарським автором. Його твори перекладено 25 мовами.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня Міжнародна Букерівська премія, яку вручають за перекладені англійською художні твори, оголосила короткий список книжок, що претендують на нагороду у 2023 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!