ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британські журналісти бойкотували брифінг у резиденції Джонсона через недопуск опозиційних ЗМІ

04.02.2020, 10:24
Фото – bbc.co.uk
Фото – bbc.co.uk

Британські журналісти, які висвітлюють діяльність уряду, бойкотували 3 лютого брифінг у резиденції Прем'єр-міністра Бориса Джонсона на Даунінг-стріт, 10, після того як його радники намагалися не допустити представників критично налаштованих і лівих видань, повідомляє ВВС.

Репортерів, які були запрошені, попросили стати з одного боку килима у вестибюлі резиденції (за чорними дверима з номером 10, з якої виходить Прем'єр-міністр під час своїх публічних виступів), а інших – з другого боку. Після чого одним журналістам запропонували пройти на захід щодо планів уряду про Брекзит, а іншим – піти.

Таким чином, на захід не потрапили журналісти видань Independent, Huffington Post і Mirror, відомих своєю лівою політичною орієнтацією і критичним ставленням до консервативного уряду Джонсона.

Проте ті, кого допустили на брифінг, після цього теж відмовилися брати в ньому участь. Серед тих, хто бойкотував, була і редакторка відділу політики ВВС Лора Кунсберг.

В уряді відкинули претензії, зазначивши, що нікому доступ не забороняли, але окремих обраних журналістів запросили на особливий додатковий брифінг. Усі журналісти прийшли з дійсними пропусками і пройшли огляд службою безпеки.

Коментатори вже дорікали Борису Джонсону в тому, що він намагається наслідувати Дональда Трампа. 

Відносини Бориса Джонсона з пресою ускладнилися незабаром після того, як він став Прем'єр-міністром. Так, під час передвиборної кампанії він ухилився від інтерв'ю з ведучим ВВС Ендрю Нілом, відомим своїми наполегливими, гострими і каверзними запитаннями до політиків.

Журналісти скаржилися, що уряд Джонсона переніс брифінги в резиденцію Прем'єр-міністра, яка не може вважатися нейтральною територією.

Борис Джонсон також заборонив своїм міністрам давати інтерв'ю певним телеканалам і програмам та зустрічатися з журналістами неформально.

Liked the article?
Help us be even more cool!