ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британська розвідка розповіла про хакерські атаки РФ проти українських військових

Росія продовжує використовувати кібернетичні можливості для підтримки вторгнення в Україну, заявили в розвідці Великої Британії.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд міноборони Британії від 4 вересня.

У відомстві нагадали, що 31 серпня 2023 року Національний центр кібербезпеки Британії (NCSC) разом з міжнародними партнерами опублікував звіт про кампанію шкідливого програмного забезпечення, спрямовану на мобільні пристрої Android, що використовуються українськими військовими.

Шкідливе програмне забезпечення під назвою Infamous Chisel використовувалося російською групою кіберзагроз, відомою як Sandworm. Раніше NCSC пов'язував Sandworm із Головним центром спеціальних технологій Головного розвідувального управління Генерального штабу Росії.

Infamous Chisel забезпечує постійний доступ до скомпрометованих Android-пристроїв, а також збір і вилучення даних з них. Це охоплює націленість на застосунки, що використовуються українськими військовими.

"Дуже ймовірно, що Infamous Chisel використовувався з метою крадіжки чутливої військової інформації. Ця діяльність демонструє, що Росія продовжує використовувати кібернетичні можливості для підтримки вторгнення в Україну", – йдеться в огляді.

Нагадаємо, про атаки російських хакерів на планшети українських військових 31 серпня повідомили США із союзниками по розвідувальному альянсу “П’яти очей” (Австралії, Канади, Нової Зеландії й Великої Британії).

Шкідливий код, яким послуговуються російські хакери, покликаний красти дані, надіслані з мобільних пристроїв військових у супутникову систему Starlink, повідомляла СБУ. 

Наразі невідомо, наскільки успішними були спроби зламу. СБУ заявляла, що “заблокувала” деякі з них, але визнала, що росіяни “захопили” деякі планшети, присутні на полі бою, і завантажили на них вірус.

Liked the article?
Help us be even more cool!