ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британська поліція розслідує раптову смерть автора подкасту про Україну Девіда Ноулза

Журналіст The Telegraph Девід Ноулз, фото – The Telegraph

Британська контртерористична поліція розслідує обставини смерті автора подкасту “Ukraine: The Latest”, журналіста The Daily Telegraph Девіда Ноулза. Він помер раптово 8 вересня під час відпочинку в Гібралтарі, повідомляє Sky News.

Як зазначає видання, є підозра, що причиною смерті 32-річного Девіда Ноулза став серцевий напад. 

В Королівській поліції Гібралтару (RGP) повідомили, що спрямували до британської поліції запит на експертну підтримку, але додали, що станом на зараз немає конкретних підозр щодо причин смерті.

“Після запиту RGP до розслідування були залучені детективи з контртерористичної поліції Великої Британії з огляду на доступні їм потужності й досвід у проведенні міжнародних розслідувань”, – йдеться у повідомленні.

Лондонська поліція також підтвердила участь своїх офіцерів у розслідуванні й заявила: “З огляду на їхні потужності й досвід ведення міжнародних розслідувань, підтримку RGP надають офіцери контртерористичної поліції. Основна відповідальність за розслідування залишається за RGP; будь-які подальші запити слід спрямовувати до них”.

Як зазначає видання, у 2023 році Міністерство закордонних справ Росії додало Ноулза до санкційного списку британських журналістів, яким заборонено в'їзд до РФ.

У МЗС РФ заявили, що Ноулз та інші журналісти були “причетні до створення фальшивих антиросійських матеріалів для поширення у медіа”.

Як повідомляв ІМІ, журналіст британської газети The Telegraph Девід Ноулз помер, за попередньою інформацією, 8 вересня 2024 року від серцевого нападу.

З початком повномасштабної війни в Україні у 2022 році Девід Ноулз запустив щоденний подкаст Ukraine: The Latest, який досі виходить в ефір.

Цього року Ukraine: The Latest виграв премію Publisher Podcast Awards у номінації “Найкращий новинний подкаст”.

Liked the article?
Help us be even more cool!