ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер журналіст The Telegraph, який створив подкаст про війну в Україні

09.09.2024, 17:15
Журналіст The Telegraph Девід Ноулз. Фото – The Telegraph
Журналіст The Telegraph Девід Ноулз. Фото – The Telegraph

Помер журналіст британської газети The Telegraph Девід Ноулз, який створив відзначений нагородами подкаст Ukraine: The Latest. Йому було 32 роки, повідомляється на сайті видання.

Старший аудіожурналіст і ведучий подкасту Ноулз помер 8 вересня в Гібралтарі, ймовірно, від серцевого нападу.

Він почав працювати в Telegraph 2020 року як заступник голови відділу соціальних мереж, а згодом сам очолив цей відділ.

З початком повномасштабної війни в Україні у 2022 році Девід Ноулз запустив щоденний подкаст Ukraine: The Latest, який досі виходить в ефір.

Цього року Ukraine: The Latest виграв премію Publisher Podcast Awards у номінації “Найкращий новинний подкаст”.

Батько журналіста Пітер Ноулз описав свого старшого сина як людину, яка “любила життя і проживала його якомога добре”.

“Девід мав потужну відданість журналістиці. Моментом його найбільшої гордості в житті стала відмова від посади менеджера й повернення на посаду зі словом “журналіст” у назві, й він був повністю занурений в історію повномасштабного вторгнення в Україну і її наслідків для людей. Він здійснив чотири поїздки до цієї країни й завжди планував наступну”, – сказав батько.

Редактор Telegraph Кріс Еванс зазначає: “Девід був талановитим і популярним журналістом, мабуть найвідомішим тим, що допоміг зробити наш подкаст про Україну таким успішним. До цього він був неабияким лідером нашого відділу соціальних мереж. Ми висловлюємо співчуття його родині й друзям”.

Девід Ноулз спершу запустив Ukraine: The Latest як простір у Twitter (тепер Х), а згодом ініціатива стала повноцінним подкастом. З початком повномасштабної війни в лютому 2022 року його кількість завантажень досягла майже 100 мільйонів.

Він був автором подкасту і став відомим як його “голос”. Ноулз подорожував усією Україною зі своїм аудіообладнанням, записуючи історії людей і додаючи їх у спеціальні випуски, де йшлося про те, як війна руйнує життя звичайних українців.

Торік він разом з командою подкасту також гастролював у США, де живе значна частина його аудиторії.

Нещодавно Ноулза і його команду запрошували виступити з доповіддю про війну в Україні в посольстві США в Лондоні, на фестивалі Chalke History Festival і на Дні збройних сил у Скарборо.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!