ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бразильський журналіст повідомив, що на Всесвітньому чемпіонаті прапор його регіону сприйняли за ЛГБТК-символіку

23.11.2022, 11:54
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Бразильський журналіст Віктор Перейра, який висвітлює Всесвітній чемпіонат з футболу в Катарі, повідомив, що місцева поліція чіплялася до нього, вважаючи прапор регіону Бразилії прапором ЛГБТК, передає Reuters.

За його словами, правоохоронці відібрали його телефон після того, як журналіст записав на відео негативну реакцію незнайомого чоловіка на прапор штату Пернамбуко – північно-східного регіону країни. На прапорі зображено веселку, червоний хрест і зірку.

Журналіст розповів Reuters, що, коли він виходив зі стадіону "Лусаїл" після несподіваної перемоги Саудівської Аравії над Аргентиною (з рахунком 2:1), чоловік у традиційному білому вбранні сприйняв його прапор за прапор ЛГБТК-спільноти.

У Катарі гомосексуальність поза законом і карається ув’язненням.

"Цей чоловік у білому вбранні схопив прапор, кинув його на землю й почав топтати. Я дістав телефон, щоб записати це на відео, але він вихопив телефон з моїх рук і сказав, що поверне його лише за умови, що я видалю запис", – зазначив Перейра.

"Потім з’явився поліцейський і намагався втрутитися. Він відібрав мій телефон у того чоловіка і наказав мені видалити відео".

Перейра сказав, що послухався, щоб отримати назад свій телефон, адже він використовує його під час роботи. У вівторок випадок з журналістом набув розголосу, після того як Перейра опублікував у Twitter нове відео, де він розповідає, що сталося.

Ані катарські організатори Всесвітнього чемпіонату – Верховний комітет з проведення й спадщини, – ані уряд Катару поки не відповіли на запит прокоментувати ситуацію.

Губернатор штату Пернамбуко, Пауло Камара, висловив солідарність із Перейрою у Twitter.

Як повідомляв ІМІ, у Катарі ненадовго затримали американського журналіста, коли він намагався пройти на стадіон, де відбуватиметься Всесвітній чемпіонат з футболу. Причиною затримання була веселкова сорочка, яку журналіст одягнув, щоб висловити підтримку ЛГБТК-спільноті в країні, де одностатеві стосунки поза законом.

Liked the article?
Help us be even more cool!