ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американський журналіст повідомив, що його затримали на Всесвітньому чемпіонаті через веселкову сорочку

22.11.2022, 16:59
Фото – Reuters
Фото – Reuters

У Катарі ненадовго затримали американського журналіста, коли він намагався пройти на стадіон, де відбуватиметься Всесвітній чемпіонат з футболу. Причиною затримання була веселкова сорочка, яку журналіст одягнув, щоб висловити підтримку ЛГБТК-спільноті в країні, де одностатеві стосунки поза законом, пише Reutrs. 

Колишній журналіст видання "Sports Illustrated" Ґрант Валь, який тепер веде власний сайт, заявив, що охорона Всесвітнього чемпіонату не пустила його на матч США проти Вельсу, який відбувався на стадіоні імені Ахмада ібн Алі в Ер-Раяні. Охорона попросила журналіста зняти сорочку.

Журналіст зазначив, що, коли він написав про інцидент у Twitter, у нього відібрали телефон.

"Зі мною все гаразд, але можна було б обійтися й без цього клопоту", – сказав Валь у своєму твіті.

Журналіст стверджує, що згодом до нього підійшов керівник охорони, перепросив і допустив його до стадіону. Пізніше перед журналістом вибачився представник ФІФА – міжнародного органу управління з футболу.

Reuters звернулися до ФІФА з проханням прокоментувати ситуацію.

21 листопада сім європейських країн-учасників Всесвітнього чемпіонату відмовилися випускати своїх капітанів на поле в пов’язках OneLove на руках після того, як ФІФА погрозила видавати гравцям у різноколірних пов’язках жовті картки. Пов’язки були запроваджені для заохочення різноманітності й інклюзії.

Liked the article?
Help us be even more cool!