ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Брав участь у медійних заходах окупантів: посадовця з Луганщини засуджено за колабораціонізм до дев'яти років ув'язнення

Суд оголосив вирок у справі колишнього головного архітектора Луганська Леоніда Козака – дев'ять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також його оголошено в розшук.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За матеріалами СБУ, перед повномасштабним вторгненням він працював у Щастинській РДА, був головним архітектором району. Коли росіяни окупували район, Козак добровільно перейшов на їхній бік і обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації міста Щастя. У квітні 2022 року його призначили начальником “відділу благоустрою адміністрації Щастинського району лнр”. 

Співпрацюючи з окупантами, Козак брав участь у медійних заходах окупантів, давав інтерв’ю пропагандистським ресурсам.

У пресслужбі Луганської обласної прокуратури уточнили, що у своїх інтерв'ю він дякував представникам держави-агресора за надану допомогу у вигляді будматеріалів та окупаційному керівництву Луганщини за підтримку.

Крім того, закликав колишніх колег до співпраці з окупантами.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру жительці окупованої Кремінної (Луганщина) Катерині Мартиненко в інформаційній співпраці з окупантами.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!