ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Болгарія видворила пропагандиста "Російської газети" через загрозу нацбезпеці

Фото – BTA Photo
Фото – BTA Photo

З Болгарії видворили кореспондента “Російської газети” Олександра Гацака як такого, що становить загрозу національній безпеці.

Про це 1 листопада заявило Державне агентство національної безпеки Болгарії (SANS), повідомляє Укрінформ із посиланням на інформаційне агентство ВТА.

Гацаку також анулювали право на проживання та заборонили в'їзд і проживання на території країн-членів ЄС. 

Причиною цих заходів стала “діяльність, що становить загрозу національній безпеці Болгарії”, зазначає держагентство.

Гацак покинув Болгарію 1 листопада. Його викликали 29 вересня для вручення наказу про видворення: спочатку до міграційного управління МВС, а потім до SANS. Але він туди не з'явився і сховався на території посольства Росії в Софії.

SANS заявило, що “веде свою діяльність суворо згідно із законодавством Республіки Болгарія та Європейського Союзу, а також загальноєвропейськими демократичними принципами і цінностями”. Водночас зазначило, що їхні дії спрямовані “на захист національної безпеки, а не на обмеження свободи слова і вираження поглядів”. У відомстві додали, що в цій справі звернулися по допомогу до міністерства закордонних справ.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня 2023 року міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що Болгарія вживає заходів для зменшення в інформаційному просторі впливу російської пропаганди, яка потужно працює в країні.

Раніше Болгарія дослідила, що в країні велика мережа сайтів-сміттярок поширювала неправдиві новини та дезінформацію, зокрема російську.

Liked the article?
Help us be even more cool!