ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бойовики "ДНР" не погоджуються на обмін Асєєва – колишній нардеп

13.12.2017, 12:35

Колишній народний депутат (БПП) Єгор Фірсов повідомив, що наразі невідомо, чи вдасться до Нового року включити до списків на обмін українських полонених, які перебувають в ОРДЛО, донецького журналіста Станіслава Асєєва (Васіна). Про це він написав у своєму Facebook, інформує “Детектор медіа”.

“До Нового року повинен відбутися обмін полоненими. Обмінюватися спочатку домовлялися за формулою “всіх на всіх”. Але в процесі переговорів виникли складнощі, наша сторона просить видати 94 людини, а сторона “ЛДНР” готова віддати тільки 74. Причому їхня позиція щодо цих 20 людей залишається незрозумілою. На мій превеликий жаль, серед тих, кого не хочуть міняти, є ім'я Стаса Асєєва (Васіна), українського журналіста який був викрадений і полонений. Наскільки я знаю, сторона “ДНР” налаштована щодо Стаса вкрай вороже, вони визнають факт його викрадення, але обмінювати відмовляються”, - повідомив Єгор Фірсов.

Водночас екс-нардеп зазначив, що “неофіційні переговори результату не принесли”. “Хочеться вірити, що у представників України, які ведуть переговори, вистачить сил і наполегливості, щоб Стас, як і ще 19 полонених, все ж були звільнені і повернулися додому”, - написав Фірсов.

Нагадаємо, 23 листопада представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір під час візиту до Москви (РФ) висловив глибоке занепокоєння ситуацією зі свободою ЗМІ в Росії, а також порушив питання з приводу українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

Зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв. 16 липня екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов заявив, що представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!