ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чоловік, який стріляв у прем'єра Словаччини, пояснив, що зробив це через ліквідацію медіа

Словацьке видання Pravda оприлюднило відео, на якому підозрюваний у замаху на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо розповідає про причини, через які він скоїв його.

На відео видно чоловіка з пораненим лобом, який сидить у коридорі.

“Я не згоден з політикою уряду”, каже він на камеру. 

Чоловічий голос запитує затриманого: “І тому ти що вирішив?”

“ЗМІ ліквідовано. Чому атакують RTVS? Чому суддю Мазака (колишній голова Ради суддів. – Прим. ред.) звільняють?” – запитує підозрюваний. 

За даними видання, замах на вбивство прем'єр-міністра Роберта Фіцо скоїв 71-річний житель Левіце Юрай Цінтула. Ні в МВС, ні в поліції цю інформацію поки не підтвердили й не спростували.

Юрай Цінтула народився в 1953 році й уже багато років проживає в Левіце. За загальнодоступною інформацією, він є одним із засновників літературного клубу “Духа”, в якому активно працює з 2005 року. Написав три поетичні збірки, у 2010 році вийшов роман, у 2015 році – книга. З 2015 року є членом Асоціації словацьких письменників.

Як зазначає видання, Цінтула нібито мав зброю, якою володіє на законних підставах. 

15 травня 2024 року в прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли після виїзного засідання уряду. Свідки розповіли, що прем'єр підійшов до людей, вони вітали його, і тоді ж пролунало кілька пострілів. Після цього Фіцо впав на землю.

Liked the article?
Help us be even more cool!