ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bloomberg: Монголія пообіцяла не арештовувати Путіна попри ордер

30.08.2024, 16:22

Влада Монголії пообіцяла президенту РФ Володимиру Путіну, що не заарештує його, коли той відвідає країну із запланованим візитом 3 вересня, повідомляє Bloomberg.

Монголія підписала Римський статут та зобов'язана виконувати рішення Міжнародного кримінального суду (МКС), який видав ордер на арешт Путіна. Це зобовʼязує уряд Монголії заарештувати російського президента, якщо той перетне її кордон. Подорож до Монголії стане першим візитом Путіна до країни – члена МКС.

Офіційно його візит пов'язаний з 85-ю річницею боїв проти японських військ на Халхин-Голі 1939 року.

На прохання прокоментувати, чи гарантувала Монголія невиконання ордера МКС, речник Кремля Дмитро Пєсков відповів: “У нас немає такої проблеми”.

Водночас посадовці з адміністрації президента, офісу прем'єр-міністра й міністерства закордонних справ Монголії не відреагували на звернення видання щодо цієї інформації. 

Росія має намір побудувати новий газопровід “Сила Сибіру – 2” через Монголію до Китаю. 

Як повідомляв ІМІ, 7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!