ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бізнес Мураєва переоформили на "куратора" харківської "Слуги народу" та адвокатку

02.09.2022, 18:00
Фото – Україна 24
Фото – Україна 24

Бізнес родини колишнього народного депутата України Євгена Мураєва переоформили на Вадима Слюсарєва, якого ЗМІ називали "одним з кураторів партії "Слуга Народу" в Харківській області", та його адвокатку Олену Бардіну. 

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Харківський антикорупційний центр.

У власності сім’ї Мураєвих були ТОВ "Східна фінансова група", ТОВ "Завод "Рапід" та ТОВ "Альтеп".

Тепер, згідно з даними, аналітичної системи YouControl власником ТОВ "Східна фінансова група" значиться Вадим Слюсарєв, а директором Олена Бардіна.

У минулому Вадим Слюсарєв був помічником Артема Пшонки, а також довгий час прослужив прикордонником у Харкові, однак після обрання президентом Віктора Януковича у 2010 році невдовзі отримав посаду в Києві, де працював в адміністрації ДПСУ до 2014 року. Потім він звільнився і пішов у бізнес. Зокрема, став відомий тим, що прикордонники платили фірмі Слюсарєва бюджетні гроші за оренду приміщення для розташування свого прикордонного пункту, яке нині в його приватних руках. Йдеться якраз про фірму "Фронтера" та військову частину 9951.

У розслідуванні програми "Схеми" у 2019 році Слюсарєва називали тіньовим куратором штабу команди Зеленського у Харківській області. У 2020 році Слюсарев згадувався на сайті партії "Слуга народу" як член ради Харківської обласної партійної організації, а 13 березня 2021 року його навіть обрали членом політради партії "Слуга народу". Щоправда, з початком війни в партії заперечують будь-які зв’язки з ним і навіть видалили сторінку, де Слюсарєв згадувався як член ради Харківської обласної партійної організації.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін зазначив, що українська влада вже номінально втратила шанс конфіскувати принаймні два найбільших фінансових активи Мураєва – ТОВ "Східна фінансова група", яка має 39 млн грн у довгострокових фінансових інвестиціях, а також ТОВ "Завод "Рапід", яка займається будівництвом каркасних конструкцій та деревообробкою.

"Формально ці фірми нещодавно вийшли з власності сім’ї Мураєвих. Втім, Мураєв і надалі зберігає контроль через заведену номінальну власницю. Що можна ще конфіскувати? Наприклад, ТОВ "Альтеп", де партнером Мураєвих є фірма довіреної особи Азарова. Із 2014 по 2021 рік фірма виграла тендерів на 90 млн грн і має у власності 26 земельних ділянок. А ще ТОВ "Спецмонтаж", яка виготовляє системи вентиляцій і з 2018 року розпочала постачати їх до ЄС", – зазначив антикорупціонер.

Однак наразі влада зволікає з конфіскацією майна Мураєвих, тому проросійський політик використовує час для переоформлення його на довірених осіб.

Щодо ТОВ "Альтеп", то раніше його співвласником був Костянтин Пивоваров, довірена особа Миколи Азарова. Саме на Пивоварова Азаров після Майдану переписав свою австрійську компанію "Garda Handels- und Beteiligungs GmbH", будинок у Відні та вілли на Сардинії.

За даними ЗМІ, 18 лютого Вадим Слюсарєв виїхав з України до Росії на "тимчасове проживання". Під час в’їзду він вказав прикордонникам, що перебуватиме в РФ до 10 березня. У травні адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна заявила, що він не перебуває і не перебував у Росії.

Сама Бардіна є директоркою трьох фірм, які були пов’язані з Мураєвим, – ТОВ "Східна фінансова група", ТОВ "Хендлік Технік", ТОВ "Завод "Рапід".

Як повідомляв ІМІ, 11 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію Ради національної безпеки і оборони України від 11 лютого щодо застосування санкцій до телеканалу "Наш" та інших компаній.

19 березня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану заборонила діяльність низки політичних партій, в тому числі партії "Наші".

14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив діяльність політичної партії "Наші", лідером якої є проросійський політик Євген Мураєв. Партія "Наші" була створена 2018 року, у 2019 році вона ввійшла до складу Опозиційного блоку.

Liked the article?
Help us be even more cool!