ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Біля Бабиного Яру затримали другого коригувальника обстрілу телевежі

04.03.2022, 20:00
Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Охорона Меморіалу Голокосту “Бабин Яр” затримала вже другого коригувальника обстрілу телевежі, яка розташована біля музею. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій.

Після першого ракетного обстрілу 1 березня, коли загинуло п'ять людей, охорона затримала коригувальника і передала його Службі безпеки.

“А сьогодні, 4 березня, охоронці Меморіалу затримали біля інсталяції “Дзеркальне поле” ще одного коригувальника, з маяками для артилерії. Ракетний удар, який російські війська здійснили по Київській телевежі і сусідній будівлі, зачепив колишній військовий цвинтар. Місця ураження знаходяться дуже близько – на відстані 20–30 метрів до місць, де нацистські окупанти розстрілювали євреїв, ромів та представників інших національностей”, – ідеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня російські війська завдали удару по київській телевежі, внаслідок чого на певний час канали зникли з ефіру.

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва за фактом ракетного обстрілу Київської телевізійної вежі, що призвів до загибелі людей, розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!