ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білий дім після конфлікту з CNN посилює правила для журналістів

20.11.2018, 11:37
Фото - Reuters

Після конфлікту з репортером CNN Джимом Акостою адміністрація президента США вводить нові правила для журналістів під час прес-конференцій у Білому домі. Про це 19 листопада заявила у Вашингтоні прес-секретар Дональда Трампа Сара Сандерс, повідомляє DW.

За її словами, відтепер кожному журналісту буде дозволено ставити лише одне запитання, додаткові питання будуть можливі тільки після схвалення президента. Недотримання нових правил загрожує позбавленням акредитації, підкреслила Сандерс.

Також вона повідомила, що у правовому спорі з медіакомпанією CNN Білий дім ухвалив рішення відступити, і акредитація Джима Акости повністю “відновлена”. Після цього CNN відкликала свій позов проти Трампа і декількох співробітників його адміністрації, поданий 13 листопада до федерального суду у Вашингтоні.

16 листопада суд зобов'язав Білий дім тимчасово відновити акредитацію Акости до винесення остаточного вердикту за позовом медіакомпанії. Тепер статус тимчасової акредитації знову змінено на постійний, однак Сандерс пригрозила журналісту CNN, що в разі недотримання ним нових “встановлених правил” поведінки акредитація може бути відкликана знову.

Як повідомляв ІМІ, Білий дім позбавив акредитації журналіста CNN Джима Акосту, звинувативши його в неналежній поведінці на прес-конференції президента Дональда Трампа 7 листопада.

Речниця Трампа Сара Сандерс повідомляла, що Акоста не давав іншим журналістам ставити запитання, не віддаючи співробітниці Білого дому мікрофон і застосовуючи при цьому фізичну силу. На записі з прес-конференції видно, що репортер CNN справді не віддавав співробітниці Білого дому мікрофон, проте фізично її не торкався.

Телеканал CNN подав до суду скаргу на адміністрацію президента США Дональда Трампа, вимагаючи повернути акредитацію до Білого дому своєму кореспонденту Джиму Акості.

Liked the article?
Help us be even more cool!