ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Більшість людей у сюжетах медіа Пригожина про "жертв ЗСУ" були підставними – експрацівник агенції

07.07.2023, 17:00
Фото – Андрій Єпіхін / ТАСС
Фото – Андрій Єпіхін / ТАСС

Більшість людей, які в сюжетах російського пропагандистського РІА ФАН (входить до холдингу "Патріот" Євгена Пригожина. – Ред.) називалися "жертвами" ЗСУ, були підставними, найнятими людьми.

Про це в розмові виданню "Бумага" розповів колишній співробітник цієї агенції.

Він зазначив, що за вихідними файлами інтерв'ю він часто чув закадрові інструкції для героїв репортажів з Донбасу.

"Більшість людей, які в таких сюжетах поставали "жертвами" ЗСУ, були підставними, найнятими людьми. Ці персонажі повторювали собі заздалегідь завчені репліки, "тиснули сльозу". З ними також розмовляв оператор за кадром, інструктував їх говорити "повільніше" або "ось цей момент ще раз вимовити", – розповідає колишній співробітник РІА ФАН.

Нагадаємо, у Росії "фабриці тролів" та медіахолдингу "Патріот" Євгена Пригожина шукають нового власника. Найімовірнішим претендентом на ці активи вважають Національну медіагрупу бізнесмена Юрія Ковальчука. 

До холдингу "Патріот" входять ключове медіа "фабрики тролів" РІА "Федеральне агентство новин" (ФАН), а також невеликі сайти редакцій на кшталт "Економіки сьогодні", "Політики сьогодні", "Невських новин", "Народних новин" та інших. Після початку заколоту сайт РІА ФАН заблокували в Росії.

"Фабрикою тролів" називають "Агентство інтернет-досліджень". Співробітники "фабрики тролів" за грошову винагороду писали в соцмережах дописи на підтримку Кремля, а також проводили атаки на незалежні засоби масової інформації та опозиційних блогерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!