ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії шукають нового власника "фабриці тролів" та медіаактивам Пригожина – ЗМІ

29.06.2023, 16:31
Фото – focus.ua
Фото – focus.ua

У Росії “фабриці тролів” та медіахолдингу “Патріот” Євгена Пригожина шукають нового власника. Найімовірнішим претендентом на ці активи вважають Національну медіагрупу бізнесмена Юрія Ковальчука. 

Про це повідомило російське видання The Bell з посиланням на працівників “фабрики тролів” та медіа Пригожина.

Як пише видання, робота “фабрики тролів” паралізована вже тиждень. Силовики вилучили техніку з усіх офісів Пригожина в Санкт-Петербурзі ще 24 червня, під час збройного заколоту ПВК “Вагнер”.

На момент початку заколоту Пригожина управлінням його медіаактивами, як розповіли співробітники пригожинського медіахолдингу, займався експрацівник “Комсомольської правди” та РІА Новини Ілля Горбунов. Він уже вів перемовини з потенційними новими власниками “Патріота”.

Більшість співробітників припинила роботу та цікавиться лише одним питанням – чи отримають вони виплати за червень, кажуть співрозмовники в холдингу. 

“Всі ЗМІ цього холдингу мали лише одного читача, і звали його Євген Пригожин. Вся сітка працювала тільки для того, щоб цього читача влаштовували новини, які трапляються йому на очі, влаштовувала їхня інтонація та посил”, – розповів один зі співрозмовників The Bell. 

“Навіть окрему соцмережу ЯRus створили, щоб і в частині соціальних мереж він отримував приємний для себе контент. А тепер цього читача нема. Але ресурси залишилися, у них усе-таки утворилася реальна аудиторія, і є співробітники з певним досвідом роботи. Про знищення холдингу і не йдеться, розв'язується питання про нове управління”, – додав співрозмовник.

Троє джерел The Bell, які співпрацюють з компаніями Пригожина, найімовірнішим новим господарем холдингу “Патріот” вважають Національну медіагрупу (НМГ) Юрія Ковальчука. 

Це загальна версія, але про факт перемовин нікому з опитаних The Bell співрозмовників невідомо. 

За цією версією, НМГ отримає контроль над активами або безпосередньо, або через посередників. 

Водночас 29 червня в анонімних телеграм-каналах почали обговорювати іншого кандидата. Нібито викупити пригожинські ЗМІ за 1 рубль може медіахолдинг Hearst Shkulev Publishing Віктора Шкульова.

Проте після публікації матеріалу Шкульов повідомив виданню, ці чутки не мають стосунку до медіахолдингу.

До холдингу “Патріот” входять ключове медіа “фабрики тролів” РІА “Федеральне агентство новин” (ФАН), а також невеликі сайти редакцій на кшталт “Економіки сьогодні”, “Політики сьогодні”, “Невських новин”, “Народних новин” та інших. Після початку заколоту сайт РІА ФАН заблокували в Росії.

“Фабрикою тролів” називають “Агентство інтернет-досліджень”. Співробітники “фабрики тролів” за грошову винагороду писали в соцмережах дописи на підтримку Кремля, а також проводили атаки на незалежні засоби масової інформації та опозиційних блогерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!