ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруську ТРК виключили з Європейської мовної спілки через демонстрацію тортур

01.07.2021, 13:26
Фото – НВ
Фото – НВ

Белтелерадіокомпанію (БТРК) виключили з Європейської мовної спілки (EBU). Таке рішення ухвалили на засіданні виконавчої ради організації, передає Euroradio.

З 1 липня БТРК більше не має доступу до послуг, доступних для членів EBU. Серед них:

– обмін новинами та музичним контентом;

– право на трансляцію певних музичних та спортивних подій;

– юридична, технічна та дослідницька експертиза;

– послуги із захисту інтересів.

Наприкінці травня EBU вимагала пояснень від Белтелерадіокомпанії щодо демонстрації знущань з людей, її членство було заморожене.

Ще у квітні керівник Народного антикризового управління Павло Латушко звернувся до EBU з проханням розслідувати причетність Белтелерадіокомпанії до тортур: в ефірі показували побитих людей на тлі державного прапора Білорусі (як приклад долучили відео з побитим політв’язнем Миколаєм Дзядком, якого зараз судять у Мінську).

Вилучити Белтелерадіокомпанію зі спілки запропонувала Швеція.

"Звичайно, в EBU знають, що країни Заходу брали участь у підготовці перевороту в Білорусі. Ми всі знаємо, що члени EBU, громадські мовники низки країн є обслугою панівних еліт. Мовники з Польщі, Литви, Чехії – їхні репортажі про Білорусь нагадують нам сюжети американського телебачення в найгірші роки", – прокоментували у БТРК.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня в Білорусі державний телеканал ОНТ поширив фрагменти "інтерв’ю" із затриманим опозиційним журналістом Романом Протасевичем. На відео Протасевич нібито повністю визнає свою провину. Рідні та соратники білоруса переконані, що запис зробили після катувань та тиску.

Liked the article?
Help us be even more cool!