ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруські прикордонники не випустили з країни ексжурналіста – МВС внесло його до списку "екстремістів"

16.03.2023, 15:00
Фото – Першы рэгіён
Фото – Першы рэгіён

Білоруські прикордонники не випустили колишнього журналіста інтернет-видання "Першы рэгіён" Сергія Гордієвича з країни та поставили відповідний штамп у його паспорті, пише Білоруська асоціація журналістів.

Торік у жовтні він вийшов на волю з ув'язнення, а в листопаді 2022 року його внесли до списку "екстремістів".

Цього року Сергій Гордієвич отримав візу та вирішив поїхати до Литви, але поїздка виявилася невдалою, повідомляє видання "Ганцавіцкі час".

Прикордонники повідомили чоловіку, що йому заборонено виїзд за кордон, і поставили відповідний штамп у його паспорті. Ексжурналісту довелося залишити прикордонний пункт у зворотному напрямку.

Гордієвич заявив, що не має неоплачених штрафів. Після відбуття покарання в колонії нових боргів у нього теж не було, тому він скерував скарги до прокуратури та слідчого комітету для з'ясування причин заборони на його виїзд за кордон.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2021 року в Білорусі засудили до півтора року колонії журналіста видання "Першы рэгіён" Сергія Гордієвича за образу самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка та двох міліціонерів. Гордієвич не визнав своєї провини й відмовлявся давати свідчення. 

Його визнали винним за трьома статтями – образа представників влади у зв’язку з виконанням службових обов’язків, поширення свідомо неправдивих і таких, що завдають шкоди репутації іншої особи, даних, які містять звинувачення в скоєнні тяжкого злочину, та публічна образа президента Білорусі. 

Тоді ж, у серпні, Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав Білорусь негайно звільнити Гордієвича.

Liked the article?
Help us be even more cool!