ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруське держінформагентство використало фото з Барселони для ілюстрації протестів у Білорусі

19.08.2020, 10:20
Фото Джона Наскі, Reuters
Фото Джона Наскі, Reuters

Білоруське державне інформаційне агентство Белта опублікувало в телеграм-каналі відео про протести в Білорусі, використавши у відео фото з акції протесту в Барселоні у 2019 році. 

На це фото звернули увагу автори телеграм-каналу “Чай з малинавым варэннем”, повідомляє MediaSapiens із посиланням на TJournal.

Відео, яке триває одну хвилину, на думку його авторів, має показати “зворотний бік” протестів. Для його створення навмисно добиралися найжорстокіші кадри протистоянь. Автори називають протестувальників “покидьками” й звинувачують у “продажності”.

На 29-й секунді ролика з’являється фотографія з Барселони. За даними видання TJournal, оригінальне фото було вперше опубліковано в замітці Reuters 17 жовтня 2019 року.

Відео, опубліковане агентством Белта, уперше поширив анонімний канал у телеграмі “Желтые сливы”. Він має близько 28 тисяч підписників і публікує інформацію, яка вигідна білоруській владі. Протестувальників канал називає “погромниками” та “провокаторами”.

Нагадаємо, 13 серпня низка українських ЗМІ поширила інформацію про те, що опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська дала в КДБ свідчення проти членів свого штабу. Цю новину опублікували УНІАН, "Українська правда", НВ, Gazeta.ua та інші.

Цей вкид ще 11 серпня опублікувало російське інформаційне агентство з назвою “Асоціація освіченого патріотизму” і девізом Путіна “У Росії немає меж”.

Liked the article?
Help us be even more cool!