ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруса, чия дочка загинула під обстрілом у Києві, засудили до двох років колонії за коментарі в соцмережах

18.11.2022, 14:11
Фото – Вясна
Фото – Вясна

У Білорусі 68-річного мешканця Вітебська Олександра Потапова засудили на два роки колонії за коментарі в  однокласниках.

Про це повідомляє правозахисний центр "Весна". Його звинуватили в образі Олександра Лукашенка.

За даними правозахисників, Олександр Потапов – уродженець України, громадянин Білорусі, з 1997 року живе у Вітебському районі.

Його донька загинула під час обстрілу Києва російськими військами. А його неповнолітня племінниця втратила ногу. 8 та 16 липня Потапов розмістив у соціальній мережі два коментарі, у яких відреагував на запуск ракет з території Білорусі в бік України, зокрема згадавши Олександра Лукашенка. Експертиза визнала їх "образливими". Свою провину на суді Потапов повністю визнав.

Із 25 серпня Олександр Потапов утримується під вартою. Як повідомляють правозахисники, на черговому судовому засіданні обвинувачений заявив, що весь час погано почувається і змушений приймати знеболювальні засоби. Йому обіцяли медичне обстеження в стаціонарі, але останні 94 дні він перебував у жорстких умовах ув'язнення в ШІЗО.

Як повідомляв ІМІ, МВС Білорусі додало гасло "Живе Білорусь" до списку нацистської символіки та нацистських організацій у законі "Про недопущення реабілітації нацизму".

Liked the article?
Help us be even more cool!