ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білл Гейтс припинив допомогу фонду саудівського принца через убивство Хашкаджі

02.11.2018, 14:21
Фото - AFP / Радіо Свобода

Фонд американського мільярдера Білла Гейтса перервав співпрацю із саудівської благодійною організацією спадкоємного принца Мухаммеда бен Сальмана у зв'язку з убивством журналіста Джамала Хашкаджі, повідомляє Радіо Свобода.

Як пише видання, Гейтс планував пожертвувати на одну з благодійних ініціатив саудівського фонду 5 мільйонів доларів. Вона була спрямована на розвиток інновацій у сфері освіти. Гейтс зазначив, що стежить за перебігом розслідування вбивства Хашкаджі  і дуже стурбований цією ситуацією.

Нагадаємо, журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Liked the article?
Help us be even more cool!