ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bihus.info вибачився за матеріал про Киву: помилилися з фото

02.12.2021, 13:00
Фото – скріншот з Bihus.info
Фото – скріншот з Bihus.info

Керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.info Денис Бігус заявив, що матеріал проєкту про обшуки в народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви не відповідає дійсності, та вибачився перед підписниками. 

Відповідне відео Бігуса оприлюднено 2 грудня на фейсбук-сторінці проєкту.

За словами журналіста, їхнє джерело в правоохоронних органах надіслало редакції фотографії нібито з обшуку, однак вони виявилися з іншої справи. Водночас, із якої саме, журналіст не уточнив.

“Я прошу у вас вибачення. […] Після того як ми зробили аналіз будинку Киви, який знайшли завдяки стримам Рабиновича (Вадима. – Ред.) під час його обшуку, одне з джерел у правоохоронних органах написало, що є фото і матеріали з обшуку. У результаті в цьому наборі фотографій були фото з іншої справи. І тут навіть немає більше чого пояснити. Те, що це потрапило в ефір, – мій факап”, – сказав Бігус та ще раз перепросив.

Редакція Bihus.info також вибачилася за матеріал: “Ми помилилися, довірившись джерелу, і приносимо вибачення підписникам. Уперше за вісім років у редакції помилка такого масштабу, що інакше, ніж факап, її не назвати. […] Приносимо величезні вибачення всім нашим глядачам і колегам з інших ЗМІ, які поширили цю новину. І найближчим часом спробуємо зв'язатися з кожним медіа з проханням прибрати цю інформацію”.

Bihus.info вже видалив сюжет про обшуки в Іллі Киви як із сайту проєкту, так і на YouTube.

Нагадаємо, 1 грудня Bihus.info оприлюднив матеріал про те, що під час обшуків будинку Іллі Киви знайшли золоті злитки, велику суму грошей, а також картину, на якій він зображений в образі фашистського диктатора Беніто Муссоліні.

Liked the article?
Help us be even more cool!