ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bihus.Info прослуховували щонайменше декілька місяців – редактор

Співробітників Bihus.Info прослуховували, а також стежили за ними щонайменше декілька місяців. Хто саме може стояти за цим, команда проєкту зараз зʼясовує.

Про це в коментарі hromadske сказав редактор Bihus.Info Максим Опанасенко.

"Ми бачимо і розуміємо, що прослуховування і стеження велося занадто довго – щонайменше декілька місяців. Станом на зараз ми не маємо доказів і не можемо сказати, що за цим стоїть, умовно кажучи, підпорядкована Офісу президента чи ще комусь людина", – зазначив він.

Редактор проєкту зауважив, що співробітники Bihus.Info довго займаються специфічною роботою, повʼязаною з великою кількістю посадовців і правоохоронців. І серед останніх розслідувань проєкту, як наголосив Опанасенко, були, зокрема, й гучні матеріали про правоохоронців.

"Ми не можемо виключати, що це в тому числі спроба тиску через подібне переслідування", – резюмував редактор проєкту журналістських розслідувань.

У Bihus.Info розглядають можливість звернення до правоохоронців із заявою про стеження за співробітниками проєкту, а також самостійно працюють над зʼясуванням того, "хто за цим стоїть".

Як повідомляв ІМІ, 16 січня керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео, яке 16 січня на своєму YouTube-каналі оприлюднив сайт "Народна правда", про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вимагає від влади відреагувати на системний тиск на журналістів. Так вона прокоментувала тиск на журналіста Юрій Ніколова, до квартири якого намагалися потрапити незнайомі чоловіки, та команду Bihus.Info.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин також заявив, що очікує реакції з боку правоохоронних органів на атаки проти команди Bihus.Info та журналіста-розслідувача Юрія Ніколова.

Liked the article?
Help us be even more cool!