ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Батько засудженої в Білорусі Софії Сапеги заплатив призначений їй штраф. Її можуть помилувати

26.07.2022, 13:12
Фото – Новая газета
Фото – Новая газета

Батько засудженої в Білорусі громадянки росії Софії Сапеги погасив призначений їй судом штраф у сумі 175 тис. білоруських рублів (близько 67 тисяч євро). Про це повідомив адвокат родини Сапеги Антон Гашинський, інформує DW.

За словами адвоката, після сплати штрафу з'являється формальна можливість як для помилування Сапеги, так і для її передання до рф – погашення боргу було ключовою умовою для цього.

Як повідомляв ІМІ, 6 травня 2022 року судова колегія Гродненського облсуду (Білорусь) засудила до шести років колонії загального режиму росіянку Софію Сапегу, заарештовану минулого року разом з білоруським опозиційним блогером Романом Протасевичем після примусової посадки літака Ryanair у Мінську.

Її засудили за звинуваченням “у розпалюванні соціальної ворожнечі та незаконному збиранні відомостей про приватне життя посадовців”. Вона також мала виплатити 175 тисяч білоруських рублів компенсації моральної шкоди сотням людей, які, на думку суду, постраждали від її роботи в телеграм-каналі “Чорна книга Білорусі”.

Раніше адвокат Антон Гашинський зазначав, що для помилування необхідно погасити всю зазначену у вироку суму.

У червні 2022 року Сапега попросила Лукашенка про помилування.

Liked the article?
Help us be even more cool!