ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Батька мелітопольської редакторки звільнили з російського полону

26.03.2022, 11:57

У п'ятницю, 25 березня, російські окупанти звільнили з полону 75-річного батька директорки “Головна газета Мелітополя”, сайту “РІА-Мелітополь” Світлани Залізецької. Цю інформацію журналістка підтвердила регіональній представниці ІМІ в Запорізькій області.

На своїй сторінці у фейсбуці Світлана Залізецька повідомила, що окупанти відпустили батька пізно ввечері в п'ятницю. 

“25 березня в другій половині дня мені передзвонили військові РФ та дали поговорити з батьком. Він повідомив, що його не б'ють і навіть дають поїсти”, – написала редакторка.

За словами Світлани, вона почала просити, щоб батькові привезли необхідні ліки, й знову вимагала відпустити немічного пенсіонера, який не причетний до моєї журналістської діяльності, натомість почула в слухавці, що журналістка має припинити писати “гадості”.

“Пізно ввечері з того ж номера телефону пролунав ще один дзвінок, і мені висунули нову вимогу – написати на своїй сторінці у фейсбуці заяву про передачу управління сайтом “РІА-Мелітополь” третім особам. Це була чергова умова звільнення батька”, – повідомляється в дописі.

У суботу, 26 березня, Світлана Залізецька підтвердила ІМІ, що сайт “РІА-Мелітополь” працює під управлінням осіб, які перебувають на підконтрольній Україні території та подає об'єктивну інформацію. Сайт не припиняє роботи, а особисто редакторка медіа жодної згоди на співпрацю з окупантами не давала.

Нагадаємо, російські окупанти в Мелітополі (Запорізька область) взяли в заручники батька директорки “Головна газета Мелітополя”, сайту “РІА-Мелітополь” Світлани Залізецької в середу, 23 березня. Вони вимагали зустрічі з журналісткою як умову для звільнення її батька.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!