ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бабінець: Я не готова понижувати вимоги до розслідувань і працювати як журналісти РФ

05.05.2023, 17:45
Фото – Слідство.Інфо
Фото – Слідство.Інфо

Журналісти-розслідувачі в умовах воєнного стану інколи змушені відмовлятися від окремих тем через те, що не можуть перевірити отриману від джерел інформацію. 

Про це в інтерв’ю ІМІ розповіла головна редакторка Слідства.Інфо Анна Бабінець.

“Якщо нам надходить якась цінна інформація від джерел, навіть якщо це якийсь документ, нам потрібно все це верифікувати, перевірити в реєстрах, сходити з кимось поговорити. Ми тут дуже обмежені. У нас немає доступу до реєстрів, у нас майже немає доступу до публічних осіб, коли ми могли прийти до Верховної Ради, знайти потрібного депутата або прийти на якийсь публічний захід і прямо поставити питання”, – розповіла Бабінець.

Вона нагадала, що і до війни мало хто з дотичних до теми розслідування охоче зустрічався з журналістами, а зараз тим більше таких людей немає. 

“Тобто в нас немає доступу для того, щоб перевірити принесену нам інформацію. Я не готова понижувати вимоги до розслідувань і працювати як працювала російська журналістика, роблячи викриття, базуватися на двох-трьох джерелах. Я б не хотіла, щоб ми понижували цю планку, але, не понижуючи її, я не уявляю, як робити розслідування”, – зазначила головна редакторка Слідства.Інфо.

Раніше Анна Бабінець розповіла, що відсутність доступу до реєстрів або обмежений доступ до них заважають у підготовці нових журналістів-розслідувачів, адже здебільшого їхня робота пов’язана з пошуком інформації в цих реєстрах. Через закритість журналісти не можуть навчатися.

Liked the article?
Help us be even more cool!