ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ми серйозно втратили в кадрах професійних розслідувачів – головредка Слідства.Інфо

05.05.2023, 13:54

Команда Слідства.Інфо зіткнулася з дефіцитом кадрів журналістів-розслідувачів. Про це головна редакторка Анна Бабінець розповіла в інтерв’ю ІМІ.

“Ми серйозно втратили в кадрах професійних розслідувачів, які займалися роками, вчилися, робили дуже круті продукти”, – зазначила Бабінець.

За її словами, під час повномасштабного вторгнення мобілізували двох їхніх найдосвідченіших журналістів-чоловіків. Ще один співробітник – у процесі мобілізації.

Бабінець додала, що нині є проблеми з навчанням нових співробітників, які долучаються до редакції і хочуть робити розслідування. Навчати, говорить Бабінець, потрібно на реєстрах, з якими зазвичай працюють розслідувачі. Але від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вони або закриті, або працюють обмежено.

“Коли я беру нових журналістів, є проблема в тому, що мені немає на чому їх вчити. Розслідування – це аналітика, це ти часто маєш сидіти в базах даних, реєстрах. Все це досліджувати. Наразі більшість баз даних та реєстрів, з якими ми працювали, закриті або доступ до них обмежений, як із судовим реєстром, де рішення то зникають, то з'являються. Якщо я навіть беру людину на роботу, мені важко оцінити її можливості, здібності в розслідуваннях, тому що немає на чому їх перевірити”, – пояснила головна редакторка.

Нагадаємо, як розповів в інтерв’ю ІМІ редактор проєкту антикорупційних розслідувань BIHUS.Info Максим Опанасенко, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну значно зменшилася кількість журналістів, які хочуть займатися розслідуваннями.

Liked the article?
Help us be even more cool!