ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралія оштрафувала соцмережу Х на $386 тисяч

Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights
Фото – REUTERS / Dado Ruvic / Illustration / File Photo Acquire Licensing Rights

Австралійський регулятор оштрафував соцмережу Х на $386 тисяч за відмову співпрацювати з розслідуванням щодо протидії жорстокому поводженню з дітьми, повідомляє Reuters.

Комісія з електронної безпеки оштрафувала соцмережу X через те, що вона не відповіла на запитання про матеріали стосовно жорстокого поводження з дітьми на платформі та методи, які вона використовувала для виявлення.

Комісарка з електронної безпеки Джулі Інман Грант, яка до 2016 року була директоркою з громадської політики X, зауважила, що якщо є відповіді на запитання, то їх легко надати.

“Якщо у вас є відповіді на запитання, якщо ви справді використовуєте людей, процеси та технології для боротьби з незаконним контентом у масштабах і в усьому світі і якщо це ваш пріоритет, це досить легко сказати”, – зазначила вона.

Вона додала: “Єдина причина, щоб не відповісти на важливі запитання щодо незаконного контенту та поведінки на платформах, полягає в тому, що у вас немає відповідей”.

Згідно з австралійськими законами, які набули чинності 2021 року, регулятор може змусити інтернет-компанії надати інформацію про свої методи безпеки в інтернеті, інакше їм загрожує штраф. Якщо X відмовиться платити штраф, регулятор може подати на компанію до суду, сказала Грант.

Раніше X повідомила австралійському регулятору, що активне виявлення матеріалів про жорстоке поводження з дітьми в публічних публікаціях припинилося після того, як Ілон Маск зробив компанію приватною.

Як повідомляв ІМІ, уряд Австралії планує зобов'язати пошукові системи, такі як Google і Bing, вжити заходів для запобігання поширенню матеріалів про сексуальне насильство над дітьми, створених штучним інтелектом.

Liked the article?
Help us be even more cool!