ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АТR припинив супутникове мовлення через недофінансування з держбюджету

21.12.2021, 11:42
Фото – ATR
Фото – ATR

У ніч на 21 грудня кримськотатарський телеканал АТR припинив супутникове мовлення у зв'язку з недофінансуванням із держбюджету.

Про це повідомляється на сайті каналу.

Як повідомив телеканал, колектив мовника не в змозі сплатити заборгованість, що утворилася, перед компанією Spacecom. 

Про можливе відімкнення від супутника Amos провайдер повідомив в офіційному листі на ім'я генерального директора телеканалу АТR Ленура Іслямова. 

“Внаслідок відключення від супутника основна аудиторія телеканалу – жителі окупованого Криму – дивитися нас, як раніше, вже не зможе. Керівництво телеканалу АТR докладає зусиль, спрямованих на пошук ресурсів для повномасштабного мовлення, та сподівається, що це відключення тимчасове”, – йдеться в повідомленні. 

Водночас канал залишається в кабельних мережах України та в застосунках цифрового інтерактивного телебачення MEGOGO, Divan TV, OLL TV та Lanet TV і на сайті ATR.ua. Також телеканал продовжує мовлення на YouTube. 

Як повідомляв ІМІ, ATR – перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення в Криму через невидавання ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

Раніше ATR неодноразово скаржився на недофінансування з держбюджету, у 2020 році звернувся стосовно фінансування до Євросоюзу.

У червні 2021 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявило, що за результатами закупівель кримськотатарський канал ATR отримає 25 млн грн державного фінансування на створення та розповсюдження інформаційного продукту на телебаченні кримськотатарською мовою.

Liked the article?
Help us be even more cool!