ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Асєєв: Публічність може врятувати полоненому життя

13.01.2020, 12:27
Фото – скриншот з відео Донбас.Реалії
Фото – скриншот з відео Донбас.Реалії

Інформаційна підтримка може зберегти полоненому здоров’я та, імовірно, життя, вважає журналіст Станіслав Асєєв. Водночас потрібно зважати на те, чи є можливість звільнити людину непублічним шляхом, і не зашкодити цьому в перші кілька діб. Про це Асєєв сказав в інтерв’ю Радіо Донбас.Реалії та каналу “Настоящее время”, повідомляє Радіо Свобода.

“У моєму випадку, безумовно, це зіграло в позитивний бік. Але відповідь неоднозначна. Мені це вберегло здоров’я, а пізніше до мене все ж було особливе ставлення і в “Ізоляції” (таємна в'язниця на території колишнього музею та заводу ізоляційних матеріалів. – Ред.) – набагато лояльніше, ніж до тих, у кого не було такої інформаційної підтримки. Але в перші кілька діб, можливо, не варто цього робити, оскільки все ж є невелика ймовірність, що якимось чином вдасться домовитися приватним способом, і людину звідти витягнуть. Ця імовірність мізерна, але в перші кілька діб не варто. А взагалі, авжеж, інформаційна підтримка дуже важлива. Навіть я б сказав, принципово важлива. Вона може вберегти здоров’я, а інколи і життя”, – зазначив Асєєв.

Він розповів, що інколи мав змогу отримувати інформацію з підконтрольної Києву території країни.

“З певного моменту нам в “Ізоляції” вдавалося ловити українські частоти, й інформація все ж туди надходила. Радіо там було дозволено. Я чув і привітання з днем народження... У тому місці це дуже важливо, це фактично єдине позитивне, що там є – чути те, що про нас не забули”, – сказав журналіст.

Нагадаємо, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року.

До затримання проросійськими бойовиками співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом “Станіслав Васін”.

У 2018 році Радіо Свобода видало книжку “В ізоляції” про життя на окупованій території Донбасу. В ній опубліковані матеріали, які Станіслав Асєєв писав із січня 2015 до травня 2017 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!