ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ассанж отримав тимчасове відстрочення екстрадиції до США

Високий суд у Лондоні вирішив відкласти екстрадицію до США засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до завершення розгляду апеляції, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на The Guardian.

Якби суд не погодився розглядати апеляцію Ассанжа на ухвалене раніше рішення про його екстрадицію, то процес його видавання американській стороні розпочався б негайно.

Джуліан Ассанж – австралійський журналіст, 2006 року заснував сайт WikiLeaks, на якому були розміщені секретні матеріали про корупцію, шпигунство, воєнні злочини, дипломатію тощо. Відповідні документи були надані колишнім аналітиком розвідки США Челсі Маннінгом.

США домагаються екстрадиції 52-річного Ассанжа, оскільки американська прокуратура хоче притягнути його до суду за крадіжку і розкриття секретної інформації, що має стосунок до оборони.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня 2022 року суд у Лондоні дозволив екстрадицію засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує тривале увʼязнення. Проте Ассанж оскаржив рішення про екстрадицію до США.

Ассанж зараз утримується в лондонській в’язниці суворого режиму Белмарш.

США висуває йому 18 звинувачень, пов'язаних з публікацією на WikiLeaks тисячі секретних файлів та дипломатичних телеграм у 2010 році. Якщо Ассанжа буде визнано винним, йому загрожує до 175 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!