ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Apple обмежила функцію iPhone, якою користувалися протестувальники в Китаї

10.11.2022, 17:15
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Американська технологічна компанія Apple обмежила функцію бездротового обміну файлами AirDrop на iPhone у Китаї після того, як протестувальники в КНР почали використовувати цей механізм для розповсюдження зображень іншим власникам iPhone.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Функція AirDrop дозволяє швидко обмінюватися файлами, такими як зображення, документи чи відео, між пристроями Apple. Остання версія – iOS 16.1.1, випущена в середу, обмежує вікно, у якому користувачі можуть отримувати файли від тих людей, яких немає в списку їхніх контактів, десятьма хвилинами, тоді як попередні варіанти не обмежували час.

Обмеження функції AirDrop на iPhone, що продаються в Китаї, відбулося після того, як протестувальники в країні почали використовувати її для розповсюдження плакатів проти Сі Цзіньпіна та китайського уряду.

Apple не прокоментувала, чому ця зміна була введена в Китаї, але заявила, що планує розгорнути нове налаштування AirDrop у всьому світі наступного року. Ідея полягає в тому, щоб зменшити небажаний обмін файлами, заявили в компанії.

Як повідомляв ІМІ, у вересні американська корпорація Meta Platforms заявила, що запобігла операції з впливу на американських користувачів з боку Китаю. Через низку фейкових акаунтів на платформах Meta (фейсбук та інстаграм), а також на її сервісі-конкуренті – твіттері організатори мережі планували нав’язати користувачам політичний контент перед проміжними виборами, які мали відбутися в США 8 листопада.

Liked the article?
Help us be even more cool!