ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив журналіста Мемедемінова під арештом

23.05.2018, 10:51
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

22 травня Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова на продовження його арешту, повідомляє КримSOS.

Наріман Мемедемінов брав участь у судовому засіданні через відеозв'язок. Таким чином, він залишиться під арештом до 15 серпня 2018 року.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив до 15 серпня арешт кримськотатарському активісту, громадському журналісту Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму,

22 березня співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Перед затриманням до його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району увірвалися силовики та провели обшук, вилучили телефони і техніку у журналіста та його дружини.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста та громадського журналіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

23 березня низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів заявили, що вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

23 березня ІМІ закликав міжнародні організації захистити арештованого кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова.

23 березня прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом позбавлення волі кримського громадського журналіста та активіста Нарімана Мемедемінова.

На початку квітня журналісти розпочали інформаційну кампанію на підтримку заарештованого громадського журналіста Нарімана Мемедемінова.

Liked the article?
Help us be even more cool!