ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд виправдав голову Адміністрації портів за ненадання інформації "Ні корупції!"

02.02.2018, 12:25
Фото - АМПУ

Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського районного суду столиці про визнання голови ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) Райвіса Вецкаганса винним у ненаданні інформації журналісту “Ні корупції!” і закрив провадження, не побачивши в діях посадовця складу адміністративного правопорушення. Про це повідомила представниця Уповноваженого Верховної Ради з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному суді Ірина Кушнір, інформує “Ні корупції!”.

Як нагадує видання, у квітні 2017 року  омбудсман відреагував на звернення журналіста про ненадання інформації головою АМПУ щодо функціональних обов’язків і зарплатні почесного президента Одеського морського торговельного порту Миколи Павлюка, посилаючись на закон про персональні дані і конфіденційність інформації.

На Вецкаганса був складений адміністративний протокол у зв’язку з порушенням Закону “Про доступ до публічної інформації”.

У вересні 2017 року суд визнав посадовця винним, але закрив провадження через закінчення строків накладання адміністративного стягнення.

Після цього Вецкаганс вирішив звернутися до апеляційного суду. В апеляційній скарзі посадовець визнає себе винним у ненаданні інформації, але вважає, що Шевченківський суд не повинен був по суті розглядати справу, бо пройшло понад п’ять місяців. Апеляційна інстанція стала на бік голови АМПУ.

При цьому, зазначає видання, запитувану інформацію Райвіс Вецкаганс досі не надав “Ні корупції!”.

Liked the article?
Help us be even more cool!