ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Антипенко про щойно звільнений Херсон: Усі думали, що хтось серйозний живе, коли десь з'явилося світло

07.07.2023, 12:00
Фото – Facebook-сторінка Івана Антипенка
Фото – Facebook-сторінка Івана Антипенка

Після звільнення правобережжя Херсонської області журналісти, які хотіли там працювати, отримувати допомогу в техніці від небайдужих людей. Це дозволило відносно оперативно працювати та передавати матеріали до редакцій. 

Про це в інтерв'ю ІМІ розповів журналіст Радіо Свобода Іван Антипенко. 

Сам він з Херсона, але через окупацію був змушений спочатку виїхати до Вінницької області, а згодом переїхав до Івано-Франківська.

До Херсона він повернувся 13 листопада – на другий день після звільнення міста, у якому на той момент не було світла, води та опалення. Він жив у знайомих, оскільки в них був механічний газовий котел, який не потребує електрики для запалювання. У тому будинку було тепло, але світла не було. Згодом Іванові дали екофло (автономна зарядна станція. – Ред.) – з'явилось і світло.

“Там не було всіх благ цивілізації, але хтось дав екофло. На той момент це взагалі було щось дуже коштовне, і це хотіли всі. 17 чи 18 листопада загоряється в тебе світло вдома, і всі думають: це там хтось серйозний живе, якщо загорілося в хаті світло”, – згадує журналіст.

Також друзі допомагали йому коштами, прислали аптечку. Поступово в місті відновився мобільний зв'язок та інтернет і, відповідно, з'явилася можливість передавати матеріали.

“У ці перші дні була просто ейфорія. Я вже не кажу про людей, які на вулицях ходили загорнуті в прапори. Все це було неймовірно – люди на площі тебе зустрічають, обіймають. Ти радий їх бачити. Плачеш, але маєш записувати їхні історії, тому що вони от зараз свіжі й ти знаєш, що вони щойно-щойно звільнились”, – згадує журналіст.

Іван Антипенко зауважив, що були моменти, коли йому здавалося, що він більше ніколи не повернеться до міста.

Нагадаємо, українські сили оборони визволили Херсон від російських окупантів 11 листопада 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!