ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АМКУ не бачить порушень з боку видавця "клону" криворізької "Домашньої газети"

16.07.2020, 14:21
Фото – detector.media
Фото – detector.media

Південно-східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомило, що не бачить порушень з боку ФОП Ірина Алєксєєва, що випускає "клон" криворізького видання "Домашняя газета" під назвою "Моя домашня газета". Про це повідомляє "Детектор медіа".

Представляючи ТОВ "Камертон", головний редактор видання "Домашняя газета" Віктор Коваленко зауважив, що після появи "клону" оригінальну газету стали рідше купувати, що призвело до проблем із виплатою гонорарів авторам та подальшим фінансуванням випуску газети.

У зверненні до АМКУ він зазначив, що ФОП Ірина Алєксєєва неправомірно використовує дизайн газети, що, вочевидь, призвело "до змішування з діяльністю іншого суб’єкта господарювання" (стаття 5 ЗУ "Про захист від недобросовісної конкуренції"). За його словами, макет першої шпальти "клону" фактично скопійовано зі справжньої "Домашньої газети": збігається дизайн колонтитулів та шрифтів, оформлення ТВ-програми й рубрик. Коваленко також зазначив, що назва "клону" відрізняється лише наявністю слова "Моя" і відсутністю останньої літери в останньому слові назви.

"Навіть псевдоніми авторів МДГ (Моя домашня газета. – ДМ) схожі на прізвища постійних авторів: МДГ – Ніна Чайка, ДГ – Наталія Чайковська, МДГ – Наталія Шилова, ДГ – Наталія Шишка", – написав Коваленко в зверненні до АМКУ.

Натомість голова територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Турковський вважає, що "Домашняя газета" не надала АМКУ достатньої кількості аргументів, щоб вважати діяльність ФОП Алєксєєва такою, що призвела до негативних наслідків для видання "Домашняя газета".

Нагадаємо, у газетних кіосках Кривого Рогу 1 квітня 2020 року почали продавати клон друкованого видання "Домашня газета". Нове видання називається "Моя домашня газета", його зареєструвала Ірина Алєксєєва 19 вересня 2019 року. Головний редактор "Домашньої газети" Віктор Коваленко тоді сказав, що редакція планує звертатися до правоохоронців, оскільки поява такого ЗМІ може вважатися несумлінною конкуренцією.

Журналісти "Детектора медіа" придбали та проаналізували перший випуск видання "Моя домашня газета": у ньому матеріали підписано іменами людей, які співзвучні зі справжніми іменами авторів "Домашньої газети". Під час верстки використано елементи логотипу справжньої "Домашньої газети". Більшість матеріалів належить іншим виданням, на кшталт "Страна.ua" та "Сегодня".

Liked the article?
Help us be even more cool!