ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі з'явився клон місцевої газети, більшість матеріалів якого є передруком "Сегодня" і "Страна.ua"

01.04.2020, 17:27
Фото – detector.media
Фото – detector.media

У газетних кіосках Кривого Рогу 1 квітня почали продавати клон друкованого видання "Домашня газета" під назвою "Моя домашня газета", повідомляє "Детектор медіа".

На першій сторінці газети-клону вказано, що це перший випуск.

У газеті-клоні "Моя домашня газета" матеріали підписано іменами людей, які співзвучні зі справжніми іменами авторів "Домашньої газети". Під час верстки використано елементи логотипу оригінальної "Домашньої газети". Більшість матеріалів належить іншим виданням, на кшталт "Страна.ua" та "Сегодня", повідомляє "Детектор медіа", журналісти якого придбали та проаналізували видання.

Головний редактор "Домашньої газети" Віктор Коваленко розповів, що редакція планує звертатися до правоохоронців, оскільки поява такого ЗМІ може вважатися несумлінною конкуренцією.

"Нас намагаються душити економічно, перешкоджаючи вільному розповсюдженню газети в точках продажу", – йдеться в заяві редакції, опублікованій в оригінальній "Домашній газеті" 1 квітня. 

За номером телефону, зазначеному у виданні "Моя домашня газета", відповіла секретарка Галина (прізвище співрозмовниця відмовилася називати). Вона сказала, що не уповноважена коментувати інформацію щодо діяльності газети. Секретарка уточнила, що відповідає лише на дзвінки читачів.

Водночас вона пообіцяла передати звернення "Детектора медіа" керівництву.

Згідно з Державним реєстром друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств, видання "Моя газета домашня" зареєструвала Ірина Алєксєєва 19 вересня 2019 року (ДП 2282-1020Р).

У реєстрі також міститься інформація про оригінальну "Домашню газету" (ДП 542 від 28 квітня 1998 року).

"Домашню газету" видають у Кривому Розі з 1996 року. Це одне з найпопулярніших у місті видань, яке є прямим конкурентом нещодавно роздержавленого "Червоного гірника".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!