ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Антикор" відреагував на висновок ініціативи "Медіачек"

11.02.2021, 11:32
Фото – twitter.com / integrify
Фото – twitter.com / integrify

Член редколегії онлайн-видання "Антикор" Олег Бойко відреагував на висновок ініціативи "Медіачек", у якому експерти Інституту масової інформації та "Детектора медіа" констатували порушення в матеріалі про ректора Харківської зооветеринарної академії, повідомляє "Детектор медіа"

Публікуємо лист пана Бойка без змін:

"Доброго дня! Вважаємо оцінку надану ініціативою упередженою, та такою що не відповідає реальному змісту матеріалу. Так як: Даний матеріал не є авторським матеріалом порталу Антикор, а сформований журналістом Русланом Якушевим виключно на підставі спілкування з головою відомої громадської організації ютуб-канал якої налічує близько 190 тисяч підписників. Ректор Барановський ніяким чином не спростував численні розслідування даної громадської організації ні в усному ні в письмовому порядку. Більше того, Барановський не звернувся до суду реагуючи на гучні звинувачення громадського діяча. Окрім того, за зверненням Барановського нами безумовно була б надана можливість для викладення його точки зору на матеріал, що ми надаємо кожному фігуранту статей та матеріалів на порталі. До цього часу на адресу редакції офіційного листа про це не надходило. Свою позицію голова ГО Потон готовий захищати навіть в судовому порядку. Окрім того заклад освіти який очолює Барановський має системні борги та відзначається постійними затримками у виплаті зарплатні, що явно десонує з прибутками які отримує учбовий заклад лише від закріплених за ним земельних ділянок.

А надалі краще б було надсилати запит про реакцію до друку претензій, бо ви самі і порушуєте ті стандарти за які й ратуєте.

З повагою, член редколегії порталу Антикор Олег Бойко".

Нагадаємо, в матеріалі, на який отримала скаргу ініціатива "Медіачек", не було позиції ректора Дмитра Барановського, хоча текст присвячено конфлікту за його участю. Стандарт балансу думок вимагає подання позиції сторони конфлікту; право висловитися надають навіть злочинцям. Давати лише одну точку зору з розрахунком на те, що інша сторона після виходу матеріалу звернеться до редакції та запропонує для публікації свою точку зору, – практика, що не відповідає професійним стандартам. Адже аудиторія повинна отримати повну інформацію.

Завдання ініціативи "Медіачек" – неупереджена експертна оцінка медійного контенту. Тому експерти, по-перше, не оцінюють особи Барановського, як і будь-якого іншого героя публікації, а лише дотримання професійних стандартів та норм закону в журналістському матеріалі.

По-друге, оцінюючи опублікований матеріал, ініціатива не з’ясовує в його авторів мотивів порушень, оскільки ці мотиви також не відомі й не повинні бути відомі аудиторії: вона в будь-якому разі має право отримувати якісну інформацію.  

Подати скаргу на контент медіа, в якому, на вашу думку, є порушення професійних / етичних стандартів чи закону, можна за допомогою цієї форми.

Liked the article?
Help us be even more cool!