ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аналітикиня ІМІ: Цензура не може бути ефективним інструментом протидії дезінформації

03.07.2024, 14:00
Леся Луцюк
Олена Голуб, експертка Інституту масової інформації, фото – скриншот трансляції з фейсбук-сторінки Українського інституту медіа та комунікацій
Олена Голуб, експертка Інституту масової інформації, фото – скриншот трансляції з фейсбук-сторінки Українського інституту медіа та комунікацій

Зважаючи на кількість сучасних потоків інформації, цензура не може бути ефективним інструментом протидії дезінформації.

Про це сказала аналітикиня Інституту масової інформації Олена Голуб 3 липня на заході, організованому ГО “Український інститут медіа та комунікації”, Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI в Україні).

“Зараз медіа намагаються свідомо уникати поширення російської пропаганди та дезінформації, але чи потрапляє вона в український інформаційний простір? Потрапляє. Тут питання не лише в традиційних медіа, а в тому, яка є кількість інформаційних потоків, завдяки яким вона може сюди потрапити. І вона буде потрапляти сюди, ми цього не уникнемо. Напрошується на думку цензура, але це неефективний спосіб впоратися з такою кількістю інформаційних потоків”, – зазначила Олена Голуб. 

Водночас аналітикиня зауважила, що громадський сектор, представники громадських медійних організацій здатні впливати на традиційні медіа для покращення контенту через інститут репутації. 

Крім того, Олена Голуб закликала державу посилити співпрацю з менеджментом соціальних мереж для протидії дезінформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!