ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американський інститут кіно заснував фонд імені Галини Гатчинс

25.10.2021, 15:00
Фото - AP
Фото - AP

Американська неприбуткова організація “Американський інститут кіно” повідомила  про створення меморіального фонду імені кінооператорки з України Галини Гатчинс, яка трагічно загинула 21 жовтня під час знімання в США.

Про це організація повідомила на своєму сайті, повідомляє Радіо Свобода.

“Для світу кінематографу глибоко правдивим є вислів, що слова не можуть відбити втрату такої дорогої для спільноти Американського інституту кіно людини. Ми в АІК докладемо зусиль, щоб Галина Гатчинс продовжувала жити в дусі всіх, хто прагне, щоб їхні мрії були втілені в добре розказаних історіях”, – йдеться в повідомленні Американського інституту кіно.

АІК закликав усіх охочих робити внести до фонду.

Чоловік Галини, Метт Гатчинс, у Twitter привітав ініціативу організації, яка, за його словами, підтримуватиме кінематографістів, і закликав тих, хто бажає вшанувати пам'ять Галини, жертвувати до фонду.

Напередодні Гатчинс попросив ЗМІ поважати приватність родини й зазначив, що Галина надихала всіх нас своєю пристрастю та баченням.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня американський актор Алек Болдуїн під час знімання вестерна “Раст” випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, в якій Болдуїн стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав актору Алеку Болдуїну пістолет.

Liked the article?
Help us be even more cool!