ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Американська медіагрупа Vice подала заяву про банкрутство

15.05.2023, 18:00
Фото – marketing-interactive.com
Фото – marketing-interactive.com

Американська медіагрупа Vice, відома онлайн-виданнями на кшталт Vice і Motherboard, подала заяву на оформлення банкрутства, щоб продати компанію групі кредиторів після кількох років фінансової скрути й звільнення кількох керівників, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, онлайн-видання Vice, яке 1 травня опублікувало інтерв'ю з російською воєнною злочинницею Марією Львовою-Бєловою, раніше планувало подати заяву про банкрутство.

Банкрутство Vice стало побічним результатом складного часу, коли багатьом компаніям у сфері технологій і медіа доводиться економити заради виживання на слабкому ринку реклами в умовах сповільнення економічного зростання.  

У Vice заявляють, що консорціум кредиторів, до якого входять, зокрема, інвестиційна група Fortress, управління фінансами Сороса й компанія Monroe Capital, надасть виданню кредит у $225 мільйонів майже за всі його активи та значну частину пасивів від закриття Vice.

За умовами кредиту, кредитори можуть отримати заборговані їм суми не грішми, а активами компанії. Vice оцінює цінність і активів, і пасивів від $500 мільйонів до $1 мільярда.

Vice отримала в кредиторів запевнення й згоду на використання понад $20 мільйонів готівкою й стверджує, що цього буде “більш ніж досить”, щоб протримати бізнес на плаву під час продажу.

Vice Media – незалежна медійна компанія, що виникла в середині 1990-х років і почалася з панк-журналу в Монреалі. Протягом наступних двох десятиліть вона перетворилася на великий холдинг.

Раніше Vice повідомила співробітників, що закриває підрозділ світових новин Vice World News. Саме цей підрозділ випустив інтерв'ю зі Львовою-Бєловою, ордер на арешт якої разом з ордером на арешт російського диктатора Володимира Путіна видав Міжнародний кримінальний суд.

7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!