ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amazon надасть Україні $75 млн підтримки - Федоров

01.12.2022, 13:33
Фото - profit.ro
Фото - profit.ro

Amazon надасть Україні $75 млн підтримки. Відповідний меморандум про співпрацю був підписаний на 2023 рік. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення компанія Amazon AWS однією з перших допомогла Україні втримати цифрову інфраструктуру.

“Компанія надала сервіси на мільйони доларів для зберігання близько 100 державних реєстрів. Це дозволило працювати реєстрам навіть під час російських обстрілів та аварійних відключень електрики, а українцям — отримувати держпослуги онлайн”, - зазначив міністр.

Нині Мінцифра продовжує співпрацю з Amazon у сфері хмарних технологій. Так, “Дія” з перших днів повномасштабного вторгнення зберігає в AWS копію серверної системи застосунку та щодня створює резервні копії. “Це робить Дію та цифрову державу в цілому більш стійкою. Тому що хмарну інфраструктуру неможливо знищити ракетою”, - зазначив Федоров.

Також компанія допомагає навчити тисячі українців IT-спеціальностей. За місяць до програми ITSkills4U доєдналися вже понад 11 тисяч українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!