ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Активи Медведчука, Мураєва і Шарія можуть конфіскувати за пришвидшеною процедурою – голова НАЗК

10.06.2022, 15:25
Фото – forbes.ua
Фото – forbes.ua

Конфіскація активів народного депутата Віктора Медведчука, проросійських політика Євгена Мураєва та блогера Анатолія Шарія можлива за пришвидшеною процедурою, оскільки ці особи підпадають під ознаки колабораційної та терористичної діяльності.

Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков сказав в інтерв'ю Forbes, повідомляє Укрінформ.

За його словами, є два види конфіскації – кримінальна й адміністративна. Закон України №7194 “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб” створює додаткову адміністративно-правову процедуру конфіскації активів.

Медведчук, Мураєв та Шарій підпадають під ознаки колабораційної та терористичної діяльності. Їхнє майно можна конфіскувати за кримінальним провадженням та за законом №7194, зазначив Новіков.

За його словами, справа Медведчука – це довгий процес, однак закон №7194 передбачає досить швидку судову процедуру, яка триває до 15 діб: 10 днів – на рішення суду і ще п'ять – на розгляд справи в разі апеляції.

“Важливо, аби РНБО наклала санкції на тих людей, на яких уже наклали санкції наші західні партнери. Наразі цього досі не зроблено. Тому й Міністерство юстиції поки не може звернутися до суду”, – пояснив Новіков.

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада ухвалила закон щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб, з урахуванням пропозицій президента.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює в державній зраді.

Шарія з часом передадуть до України, і його притягне до відповідальності український суд. Суд в Іспанії відпустив Шарія під підписку про невиїзд.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою народного депутата Віктора Медведчука в державній зраді (ст. 111) та порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438) КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Liked the article?
Help us be even more cool!