ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

AFP: Зеленський відмовився від візиту Гутерреша в Україну через його візит до Росії (оновлено)

Президент України Володимир Зеленський відмовився від візиту Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його візит до Росії на саміт БРІКС.

Про це повідомляє французька агенція AFP з посиланням на джерело в Офісі Президента України.

“Зеленський відмовився від візиту генсека ООН в Україну через його подорож до Росії”, – пише агенція.

В коментарі Суспільному заступник речника генсека ООН Фархан Хак не підтвердив, що візит Гутерреша в Україну скасували зі сторони Києва через саміт БРІКС.

"Ми намагаємося організувати візит у взаємно зручний час. Вони [Зеленський і Гутерреш] обговорили візит під час зустрічі у вересні", – сказав Хак.

Гутерреш та Путін у Казані 24 жовтня. Фото – EFE / EPA / Alexander Nemenov

Нагадаємо, 23 жовтня Генеральний секретар ООН прибув до Казані, Росія, на участь у саміті БРІКС. Під час візиту особисто зустрівся з Володимиром Путіним 24 жовтня.

24 жовтня українські громадські організації закликали Міжнародний кримінальний суд відреагувати на візит генсекретаря ООН Антоніу Гутерреша до Росії та його зустріч з російським правителем Володимиром Путіним. Організації зазначають, що візит генсека ООН до Росії є не лише політично контроверсійним, а й знецінює основоположні принципи, якими повинна керуватись ООН. А його зустріч з Путіним не лише підриває авторитет МКС і непорушність міжнародного правосуддя, але й ставить під сумнів цінності ООН.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт на Володимира Путіна за звинуваченням у незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до РФ.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний.

Liked the article?
Help us be even more cool!