ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат дніпровського блогера, який плюнув у поліцейського, вважає підозру безпідставною

17.12.2021, 16:00
Фото – facebook.com / Bilosh
Фото – facebook.com / Bilosh

Адвокат жителя Дніпра Віталія Санжакова, автора каналу VitosDnepr, вважає, що в правоохоронних органів немає підстав для притягнення його клієнта до кримінальної відповідальності.

Про це 17 грудня адвокат Санжакова Сергій Парохненко сказав Суспільному у відповідь на запитання, якою є позиція блогера.

“Поліція ініціювала внесення змін до законодавства, але за теперішнім законодавством, на жаль чи на щастя, немає підстав для притягнення до кримінальної відповідальності за образу поліцейського і тому подібне. Тому як би ми не могли до цього морально ставитися, але підстав для притягнення до кримінальної відповідальності немає. Все-таки, кримінальний процес – це більше до закону, а не якихось там моральних норм”, – сказав Парохненко.

За його словами, Санжакова затримали для вручення підозри, після чого відпустили. На думку адвоката, дії поліцейських під час вручення підозри були незаконними.

“Звісно, це просто акція залякування була, вони цього і не приховували, скажімо так, повчання. Питання тільки в тому, наскільки це законно. Якщо ми говоримо про те, щоб діяти законними засобами, то, напевно, поліція має діяти саме так. Я зараз не буду оцінювати якихось моральних моментів чи законних дій мого клієнта, але відповідь має бути в рамках закону”, – сказав Парохненко.

Адвокат сказав, що нічого не знає про обрання запобіжного заходу блогеру. За словами речника прокуратури Харківщини Дмитра Чубенка, питання запобіжного заходу розглядатиме Київський районний суд Харкова. Коли саме, ще не визначено.

37-річний блогер під ніком VitosDnepr 4 грудня виклав відео “Плюнув в морду мусору Морозову. Харків”. За даними поліції, патрульні зупинили авто без номерів, за кермом якого був блогер. Під час перевірки документів він погрожував поліцейським, а одному з патрульних плюнув в обличчя.

16 грудня блогеру оголосили про підозру за ч. 1 ст. 345 (“Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк.

Суспільне звернулося по коментарі до поліції та прокуратури Харківщини з приводу дій правоохоронців під час затримання блогера, але відповіді не отримало.

Liked the article?
Help us be even more cool!