ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Adobe запустить інструмент для створення відео за підтримки ШІ

Компанія Adobe (ADBE.O) цього року презентує новий інструмент для створення та редагування відео на основі генеративного штучного інтелекту в обмеженій версій, повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії. 

Інструмент називається Adobe Firefly Video Model. Його випустять у бета-версії та приєднають до наявної лінійки застосунків Firefly, призначених для створення зображень, дизайнів та векторної графіки. 

Як сподіваються розробники, новий продукт зміцнить позиції Adobe на ринку інструментів для створення відео за підтримки штучного інтелекту.

Інструмент здатен генерувати п’ятисекундний відеокліп на основі одного запиту та розуміє як текстові, так і графічні запити, повідомив  віцепрезидент із генеративного ШІ в Adobe Александру Костін.

Користувачі також можуть задавати потрібний кут камери, панораму, рух та масштабування. 

"Ми вклали ресурси, щоб цей інструмент досяг рівня якості та розуміння запитів, якого очікують відеографи. Ми звертаємо увагу на те, щоб точно дотримуватися запитів професіоналів краще, ніж інші моделі для створення відео на основі ШІ", – сказав Костін в інтерв'ю Reuters.

У компанії Adobe заявили, що відеомодель навчена на публічно доступному або ліцензованому контенті, який компанія має право використовувати, й не охоплює жодного контенту клієнтів Adobe.

Як повідомляв ІМІ, близько 60 країн, включно зі США, підтримали "план дій" щодо відповідального використання штучного інтелекту (ШІ) у військовій сфері. Документ підтримали на саміті "Відповідальний ШІ у військовій галузі" в Сеулі. Водночас не підтримав документ Китай.

Liked the article?
Help us be even more cool!