ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

33% українців вважають закон про деолігархізацію популізмом Зеленського – опитування

24.12.2021, 13:48
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

33% громадян України, оцінюючи закон про деолігархізацію, назвали його популістським кроком, покликаним забезпечити більше популярності Президенту України Володимиру Зеленському. 

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реальним кроком для подолання корупції та зменшення впливу олігархів у країні закон вважають 21% респондентів, 23% назвали закон спробою Зеленського та його оточення перерозподілити власність в економіці й стати олігархами.

Ще 11% респондентів вважають, що закон про деолігархізацію є способом боротьби з політичною опозицією.

Найчастіше громадяни України вважають олігархами бізнесменів Ігоря Коломойського (94%) та Ріната Ахметова (94%), а також п'ятого президента України Петра Порошенка (89%). Крім того, олігархами називають Віктора Пінчука (82%), Дмитра Фірташа (80%), народних депутатів фракції "Опозиційна платформа – За життя" Сергія Льовочкіна (63%) та Юрія Бойка (61%), підприємця, екснардепа Вадима Новинського (58%).

Президента Зеленського вважають олігархом 55% опитаних.

Дослідження проведено з 24 листопада до 1 грудня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 005 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.

Як повідомляв ІМІ, 5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що антиолігархічний закон сприятиме тінізації медіаринку.

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології (проведеного 26–29 листопада 2021 року), 36% українців сприймають наміри президента Володимира Зеленського з деолігархізації як популістський крок, щоб підвищити рейтинг.

Liked the article?
Help us be even more cool!