ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

30 березня – презентація фільму Суспільного "Гаспада афіцери: наглядачі херсонської катівні"

Найбільша катівня в Херсоні була на вулиці Теплоенергетиків. Фото – Суспільне

30 березня на ютуб-каналі “Суспільне Новини” вийде розслідування “Гаспада афіцери: наглядачі херсонської катівні” про незламний Херсон, який чекає справедливості, повідомляється на сайті мовника.

Журналісти Суспільного 14 місяців провели в пошуках тюремників, які влаштували найбільшу катівню в Херсоні на вулиці Теплоенергетиків. Історія херсонського ізолятора тимчасового тримання в окупації розповідає про життя на межі, про те, як катування людей за методичками НКВС відбуваються у XXI столітті. 

Як зазначає медіа, допити й катування в ізоляторі на Теплоенергетиків відбувалися здебільшого на першому поверсі й тривали цілодобово. 

“Людей били гумовими кийками, електрошокерами, ногами, заливали водою, катували струмом, закривали в “камері-стакані” розміром метр на метр. Особливо жорстокими були тортури, яким окупанти дали назву “дзвінок Байдену” та “дзвінок Зеленському”. Якщо ж затримані не розповідали потрібної інформації, російські слідчі викликали “важких”, після катувань яких люди погоджувалися на вимоги окупантів, щоб зберегти життя”, – йдеться в анонсі розслідування.

Наглядачами в захопленому окупантами херсонському ізоляторі тимчасового тримання були поліцейські конвойної та патрульно-постової служби з кількох регіонів РФ, зокрема Красноярська. У фільмі 30 березня будуть названі їхні імена.

Над розслідуванням працювали:

  • Алла Садовник – авторка розслідування;
  • Інна Білецька – авторка сценарію та продюсерка розслідування;
  • Владислав Васильченко – режисер;
  • Світлана Коваль – операторка-постановниця;
  • Олександр Стратонов – режисер монтажу та композитор.

Як повідомляв ІМІ, улітку 2023 року в Києві медіаплатформа “Вгору” презентувала документальний фільм про роботу херсонських журналістів “Нескорений Херсон”.

Liked the article?
Help us be even more cool!