ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

21 грудня – презентація проєкту "Українського тижня" та Школи журналістики УКУ "Чому Україна переможе"

17.12.2021, 13:22
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

У Львові 21 грудня відбудеться презентація спеціального проєкту “Чому Україна переможе”, який підготували “Український тиждень” спільно зі Школою журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету.

Презентація відбудеться о 13:00 у Центрі Шептицького та о 18:30 у книгарні “Є” на проспекті Свободи, 7. 

Це вже другий спільний проєкт “Українського тижня” та Школи журналістики та комунікацій УКУ під назвою “Чому Україна переможе”. Якщо минулого року був реалізований один спільний проєкт “За що відповідальна молодь”, то цьогоріч створено два спеціальні випуски. У листопаді в №47 “Тижня” був опублікований 16-сторінковий цикл матеріалів “Битва за правду”, присвячений темі інформаційних впливів на молодь. Серед авторів цього циклу разом із журналістами “Тижня”, експертами StopFake, VoxChek та InformNapalm були також і студенти Школи журналістики й комунікацій УКУ.

Безпосередня участь  студентів у створенні контенту, не на допоміжних, а саме на авторських правах – головний принцип такої співпраці. У такий спосіб навчання приносить практичний результат, а молоді люди роблять перші впевнені кроки в професії. 

17 грудня вийшов друком 50-сторінковий випуск “Чому Україна переможе”, де практично всі статті підготовлені студентами та студентками Школи журналістики та комунікацій УКУ під керівництвом координатора проєкту Дмитра Крапивенка, який очолював “Український тиждень” у 2014–2021 роках. 

“Цьогоріч ми вирішили задатись питанням “Чому Україна переможе”? Сам факт майбутньої перемоги ми не ставимо під сумнів. Але що для цього потрібно? Йдеться не про суто військовий чи дипломатичний бік справи. Навіть якщо Путін завтра піде з посади, помре, дематеріалізується, російська загроза не зникне. Питання нашої стійкості, конкурентоздатності й успіху – це і є Перемога в широкому розумінні цього слова. Тому в цьому спеціальному випуску ми говоримо про багато дуже важливих тем: демократію участі, зміну політичних поколінь, професії, потрібні новій економіці, повернення трудових мігрантів, “нове просвітництво” і його етику, мовну політику, історичну пам’ять та кінематограф. Нашою, без перебільшення скажу, гордістю є інтерв’ю з художником Іваном Марчуком, – це одночасно і усмішка репортерської Фортуни нашим студентам, і наполеглива праця, і діалог поколінь у прямому сенсі слова”, – зазначив Дмитро Крапивенко, координатор проєкту.

Спеціальний випуск “Українського тижня” та Школи журналістики і медіакомунікації УКУ розповсюджуватиметься безкоштовно із 16 грудня в мережі книгарень “Є”.

Liked the article?
Help us be even more cool!